18 مزیت و عیب هارد اکسترنال که پیش از خرید باید بدانید.

18 مزیت و عیب هارد اکسترنال که پیش از خرید باید بدانید.
هارد اکسترنال یکی از محبوب‌ترین لوازم جانبی دنیای فناوری است و بسیاری برای ذخیره اطلاعات خود به آن روی می آورند اما این هاردها چه مزیت‌ها و عیب‌هایی دارند؟

در این مقاله به مزیت‌ها و عیب‌های هارد اکسترنال که به شیوه‌های مختلف از جمله USB ، eSATA و فایروایر (Firewire) به سیستم متصل می‌شوند خواهیم پرداخت.

با از راه رسیدن USB 3.0 دیگر تمامی کامپیوترها، سرورها و لپ‌تاپ‌های امروزی از یک درگاه ساده برای اتصال حافظه همراه استفاده می‌کنند و همانطور که در ادامه مطلب اشاره خواهیم کرد، هاردهای اکسترنال برای طیف گسترده‌ای از کاربران وسیله‌ای کارآمد و مهم هستند. با این حال نقاط قوت و ضعف این هاردها بسته به مدل‌هایشان با یکدیگر متفاوت است. بنابراین برای خرید یک هارد ابتدا باید تمامی خصوصیات آن را بررسی کنید. علاوه بر این شاید با خواندن این مطلب بتوانید هارد همراه خود را به شکلی متفاوت مورد استفاده قرار دهید. بسیاری از کاربران با به کار گیری نرم افزارهای مخصوص پشتیبان گیری مانند BackupChain از هارد اکسترنال برای نگهداری فایل‌های پشتیبان یا جایگزینی نوارهای گردان با دیسک‌ها استفاده می‌کنند. این دستگاه‌ها علاوه بر صرفه جویی در وقت در کم کردن هزینه‌ها نیز کمک شایانی به کاربران می‌کنند. با این وجود هر فناوری نقاط قوت و ضعف خود را دارد. برای آشنایی با بهترین هاردهای اکسترنال 2018 می‌توانید به ادامه این مطلب مراجعه کنید.

مزایای هارد اکسترنال

 

هزینه کمتر به ازای هر گیگابایت

وقتی قابلیت‌های اضافه‌ای که هارد دیسک اکسترنال نسبت به سی‌دی، دی‌وی‌دی و بلوری ارائه می‌دهد را در کنار قیمت پایین آن به ازای هر گیگ قرار دهید، بدون هیچ شکی هارد اکسترنال ارزان‌ترین شیوه ذخیره اطلاعات است. البته که هزینه اولیه خرید دیسک‌های نوری پایین‌تر است اما باید هزینه‌های جانبی را نیز در نظر بگیرید. علاوه بر این دیسک‌های نوری درصد خرابی بسیار بیشتری دارند و آنقدرها که باید دوام نمی‌آورند. در طرف مقابل یک حافظه همراه سیگیت با ظرفیت 4 ترابایت را می‌توان با قیمتی کمتر از 100 دلار در بازار تهیه کرد.

ظرفیت

زمانی که از سی‌دی‌ها، دی‌وی‌دی‌ها و حتی دیسک‌های بلوری برای ذخیره کردن فایل‌ها و یا بک آپ گرفتن استفاده می‌کنیم، بزرگترین مشکلی که با آن مواجه هستیم ظرفیت بسیار کم آن‌ها است. این در حالی است که امروزه می‌توان به جای سی‌دی یک هارد اکسترنال 6 ترابایتی خریداری کرد که ظرفیت آن معادل 9 هزار عدد سی‌دی است و تمام این 6 ترابایت را در یک درایو 3.5 میلی‌متری کوچک جای داده است. همچنین عمر مفید یک سی‌دی زیر 3 سال تخمین زده می‌شود اما یک هارد دیسک به طور قطع بیشتر از این زمان عمر می‌کند و سرعت بسیار بیشتری (150 مگابایت بر ثانیه/9 گیگابایت بر دقیقه) را نیز در اختیارتان قرار می‌دهد. هر زمان که نیاز به فضای بیشتری برای فایل‌های خود داشتید نیز می‌توانید خیالتان را با خرید یک هارد دیگر راحت کنید.

راحتی استفاده

همه باید برای مواقعی که یک سرور مرکزی بک آپ یا درایو NAS در دسترس نباشند، یک هارد اکسترنال آماده در اختیار داشته باشند. درایوهای USB و eSATA را به سادگی می‌توان از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر منتقل نمود. به لطف قابلیت Plug-and-Play به محض آنکه هارد را به کامپیوتر متصل کنید، سیستم به طور خودکار درایو را شناسایی می‌کند. اما نصب یک هارد اینترنال یا داخلی گزینه‌ای نیست که همه کاربران به آن دسترسی داشته و یا حتی تمایلی به انجامش داشته باشند.

حمل آسان

درایوهای USB از دو جهت قابلیت حمل و استفاده آسانی دارند. اولا می‌توان با استفاده از آن‌ها چندین ترابایت داده را به صورت فیزیکی و با جدا کردن هارد به یک کامپیوتر یا سرور جدید منتقل کرد. حتی تصور کپی کردن فرضا 6 ترابایت اطلاعات از طریق اینترنت یا یک شبکه نیز مشکل است. دوما این هاردها قابل استفاده در سیستم‌عامل های متفاوتی هستند. ویندوز، مک یا سایر سیستم عامل‌ها همگی از درایوهای USB پشتیبانی می‌کنند، بنابراین از این طریق می‌توانید دیتا را در سیستم عامل‌های مختلف کپی کنید.

 

سرعت

سرعت را شاید بتوان بزرگترین مزیت هارد همراه به شمار آورد. یک هارد به تنهایی قادر است سرعت خوانش/نوشتن بالای 150 مگابایت بر ثانیه را ارائه دهد. اگر با استفاده از ویژگی RAID آن‌ها را به هم پیوند دهید، 150 مگابایت به سرعت هر هارد اضافه می‌شود. اگر 4 تای آن‌ها را به یک USB Enclosure که از قابلیت RAID پشتیبانی می‌کند متصل کنید، سرعت نهایی به 600 مگابایت بر ثانیه خواهد رسید. افزون بر این، سرعت در زمینه بک آپ گرفتن نیز نقش مهمی دارد. در دنیای امروز سرعت ذخیره فایل‌های پشتیبان در سی‌دی یا دی‌وی‌دی در مقایسه با USB 3.0 بیشتر به سرعت یک لاک پشت شباهت دارد. با استفاده از این هاردها می‌توانید تمام محتویات یک سی‌دی (مثلا ترک‌های موسیقی) را در عرض چند ثانیه کپی کنید. این سرعت وقتی به کار می‌آید که می‌خواهید از اطلاعات هارد اصلی خودتان بک آپ تهیه کنید. نتیجه این است که این پروسه نه تنها با سرعت بیشتر و در زمان کمتری صورت می‌پذیرد، بلکه تعداد بک آپ‌ها نیز افزایش می‌یابد.

هارد دیسک های خارجی قابلیت ترکیب با یکدیگر را دارند

به لطف ویژگی Storage Spaces که در ویندوز 8 و ویندوز سرور 2012 معرفی شد، پشتیبانی از هارد دیسک خارجی نیز به این سیستم عامل افزوده شده است. از این طریق می‌توان چندین هارد دیسک همراه را با یکدیگر ترکیب و یک درایو جامع مجازی را بوجود آورد. به عقیده برخی کارشناسان، این ویژگی می‌تواند جایگزینی برای RAID باشد.

تهیه بک آپ به صورت چرخشی

علاوه بر ذخیره اطلاعات، برای بک آپ گرفتن نیز می‌توان با استفاده از هارد اکسترنال به شکل چرخشی این کار را انجام داد. استراتژی The Backup Rotation Scheme یک راه محبوب، کم هزینه و مطمئن برای تهیه پشتیبان از فایل‌ها و اطلاعات کامپیوتر است. در این شیوه می‌توانید یک هارد را در محل امنی قرار دهید و هارد دوم را به سیستم متصل کنید. سپس در هنگام شب که از کامپیوتر استفاده نمی‌کنید از فایل‌ها بک آپ تهیه کنید. صبح نیز جای هاردها را با یکدیگر تعویض کنید. با در اختیار داشتن یک هارد سوم می‌توانید این پروسه را حتی از این نیز بهتر کرده و آن را در خانه و دور از محل کار نگه داری کنید. این پروسه احتیاج به انجام هیچگونه تنظیمات خاصی ندارد و تنها کاری که باید انجام دهید جابه جایی هاردها است.

انزوا

درایوهای USB نقاط قوت بسیاری دارند اما یکی از مهم‌ترین ویژگی آن‌ها انزوا و جدا بودن آن‌ها است. یک هارد همراه را می‌توان از سیستم جدا و در یک محل امنی قرار داد تا کاملا از کامپیوتر یا سرور جدا باشند. اگر نوسانات برق یا یک ویروس به کامپیوتر آسیب وارد کرد، این هارد کاملا سالم خواهد بود و می‌توان از آن برای بازسازی همان سیستم استفاده کرد. بسیاری از کاربران هارد دیسک اکسترنال خود را همیشه به کامپیوتر متصل نگه می‌دارند اما چنین کاری در صورتی که به منظور پیروی از یک برنامه منظم برای تهیه بک آپ نباشد کار اشتباهی است. زیرا در چنین حالتی هارد با سرعت بیشتری فرسوده می‌شود و علاوه بر این در معرض خطراتی مانند ویروس، ضربه و نوسانات برق نیز قرار می‌گیرد. در طرف مقابل وقتی آن را برای مثال در یک گاو صندوق نگه دارید نه تنها کاملا از چنین خطراتی مصون خواهد بود، بلکه احتمالا در برابر سیل نیز آسیبی به آن وارد نمی‌شود. به گفته یک فرد معروف:«تنها انسان‌های بدگمان زنده خواهند ماند.» اگر اطلاعاتتان اهمیت خیلی زیادی دارند هرگز نگه داری هارد دیسک در یک گاو صندوق را از نشانه‌های پارانویا نخواهید دانست.

امکان استفاده به عنوان درایو داخلی

برخلاف درایوها NAS ، هارد دیسک‌های اکسترنال را می‌توان به گونه‌ای فرمت و از آن استفاده کرد که مانند یک درایو داخلی عمل کند. این مورد یکی دیگر از مزیت‌های بزرگ این هاردها است. البته که می‌توانید با استفاده از یک سیستم مرکزی و سرورهای شبکه و درایوهای NAS به اطلاعات روی شبکه دسترسی پیدا کنید، اما استفاده از یک درایو خارجی آن‌ هم در یک محیط تک کاربره بسیار آسان‌تر است. اول از همه به این خاطر که کار با آن راحت‌تر از یک شبکه است. دوما در یک شبکه موارد دیگری مانند تاخیر در دریافت و ارسال اطلاعات، مشکلات احتمالی مربوط به سرعت و مدیریت و رسیدگی به آن نیز جزو فاکتورهایی تاثیرگذار هستند که باید آن‌ها را در نظر داشت.

خلاصه تمام مزیت‌ها

هارد دیسک‌های اکسترنال بیشتر از همه برای تهیه پشتیبان از فایل‌های عکس، موسیقی و فیلم مناسب هستند و افزون بر این جانشین شایسته‌ای برای نوارها، سی‌دی و دی‌وی‌دی نیز به حساب می‌آیند. بک آپ گرفتن از طریق نوار گردان به سرعت جای خود را به هاردهای اکسترنال داده است. دلیل این امر علاوه بر هزینه کمتر و راحتی استفاده، تمامی مزیت‌هایی است که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم. هاردهای همراه بسیار از نقاط ضعف نوارهای گردان را از میان برده‌اند. با این حال در دنیای فناوری هیچ وسیله‌ای بدون نقطه ضعف نیست و هاردها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. برای بسیاری از شرکت‌ها و کسب و کارهای کوچک هارد دیسک اکسترنال بهترین فضا برای تهیه پشتیبان از اطلاعات موجود بر روی ماشین‌های مجازی (Virtual Machines) است.

عیب‌های هارد دیسک اکسترنال

سرعت

سرعت یکی از فاکتورهایی بود که در قسمت مزایای این نوع هارد به آن اشاره کردیم، اما این مورد در حقیقت یک شمشیر دو لبه است. مثلا زمانی که تعداد زیادی هارد به یک باس USB متصل باشند سرعت و توان عملیاتی کاهش پیدا می‌کند زیرا باس بین چند دستگاه به اشتراک گذاشته شده است. در اترنت (Ethernet) نیز دقیقا همین مشکل وجود دارد. با توجه به هزینه اندک این فناوری هرچقدر که کامپیوترهای بیشتری را به یک باس متصل کنید احتمال برخورد داده‌ها (Packet Collision) هم بیشتر شده که در نتیجه سبب می‌شود سرعت اتصال به شبکه برای تمامی سیستم‌ها پایین بیاید. در این شرایط وقتی سرعت برایتان اهمیت زیادی دارد حتما باید از اتصال eSATA یا یک هارد دیسک داخلی استفاده کنید. همچنین اعمال RAID به شکل نرم‌افزاری (Software RAID) نیز راه‌حل مناسبی است به خصوص اگر تمایلی به صرف هزینه زیاد برای کنترلرهای RAID نداشته باشید. با تمام این‌ها سرعت هارد دیسک‌های اکسترنال برای بسیاری از کاربران به اندازه کافی زیاد هست.

هارد همراه به راحتی آسیب می بیند

این یکی از بزرگترین نقاط ضعف این دستگاه‌ها است. یک هارد دیسک اکسترنال به سادگی با ضربه دچار آسیب می‌شود. تخلیه الکتروستاتیکی به خصوص در فصل زمستان هم یکی دیگر از مواردی است که هارد را با مشکل مواجه می‌کند. متاسفانه اکثر هاردهای همراه برخلاف کامپیوترهای شخصی کیس محافظ ندارند، بنابراین در هنگام کار با آن‌ها باید دقت زیادی به خرج داد. در گذشته و در اوایل دهه 90 که هاردهای 40 مگابایتی وارد بازار شده بودند، برای حمل و نقل آن‌ها ابتدا باید به صورت دستی هد به گوشه‌ای هدایت می‌شد تا به صفحات برخورد نکند. خوشبختانه هنگام جابه جایی هاردهای امروزی دیگر نیازی به انجام این کار نیست، با این وجود همچنان احتمال برخورد هد با صفحه و یا خرابی هارد در اثر تداخل الکترومغناطیسی وجود دارد.

افزایش بیش از اندازه دما

هاردهای اینترنال عموما به گونه‌ای در داخل کیس قرار می‌گیرند تا فن کیس بتواند به خوبی آن‌ها را خنک کند. اما در طرف دیگر افزایش دما در برخی مدل‌های هارد دیسک های اکسترنال یکی از مشکلاتی است که کاربران با آن مواجه هستند. در فصل تابستان و در هنگامی که هارد در حال فعالیت است، ممکن است دمای آن به بیش از 50 درجه سانتی گراد نیز برسد. در چنین شرایطی در وحله اول حتما باید مدلی را انتخاب کنید که در طراحی آن به خنک نگه داشتن هارد توجه ویژه‌ای شده باشد و در ادامه باید از قراردادن آن زیر نور خورشید یا در کنار سایر منابع گرما هم اجتناب کنید.

عدم پشتیبانی از RAID

معمولا اکثر هاردهای اکسترنال از RAID پشتیبانی نمی‌کنند، اما برخی تولیدکنندگان این آپشن را برای هاردهای خود در نظر می‌گیرند. همچنین در حالی که در ویندوز به شکل نرم افزاری نمی‌توان از RAID در هارد اکسترنال استفاده کرد، اما در عوض از طریق قابلیت Storage Spaces می‌توان این ویژگی را به کار گرفت. علاوه بر این می‌توان با خرید یک درایو NAS و اتصال آن به USB 3.0 هم این مشکل را حل کرد.

احتمال به سرقت رفتن

بیشتر مشتریان سازمانی وقتی حرف از هارد دیسک های اکسترنال به میان می‌آید بسیار محطاتانه عمل می‌کنند. از آنجایی که این دستگاه‌ها اندازه کوچکی دارند، به راحتی می‌توان آن‌ها را دزدید و پنهان کرد. در محل کار و در ساعات صرف غذا، یک همکار ممکن است هارد شما را بردارد یا یک کارمند ناراضی قبل از اینکه از کار خود استعفا دهد می‌تواند تمامی اطلاعات مشتریان را بر روی یک هارد کپی و از شرکت خارج کند و این هارد ممکن است به سرقت برود و به دست اشخاص متفرقه بیفتد. چنین مواردی بارها رخ داده‌اند و از جمله مهم‌ترین احتمالاتی هستند که یک مدیر باید آمادگی روبه رو شدن با آن‌ها را داشته باشد.

کابل‌های اتصال و آداپتورهای برق (برای هاردهای 3.5 اینچی)

فرض کنیم 3 یا 4 هارد همراه داریم که هرکدام از آن‌ها برای کار به 1 کابل USB و یک کابل برق نیازمند هستند. مشکلی که پیش می‌آید این است که نه تنها کابل‌های زیادی روی میز کارتان پخش خواهد شد، بلکه منبع تغذیه بدون وقفه (UPS) که از آن استفاده می‌کنید هم قادر نخواهد بود توان مورد نیاز سیستم را تامین کند. حتی اگر مدیر عامل هم نباشید به برق بیشتری برای کار نیاز دارید. بسیاری از کاربران می‌گویند وجود این همه کابل بر روی میزشان جلوه خوبی ندارد و به آن‌ها ظاهری آماتور و تازه کار می‌دهد. البته حق با آن‌ها است و بدون تردید چنین وضعیتی در شان یک مدیر عامل نیست.

قطع شدن ناگهانی اتصال به کامپیوتر

هرچه تعداد هارد اکسترنال متصل به کامپیوتر بیشتر باشد، احتمال اینکه در زمان نامناسب هارد اشتباه را جدا کنید هم بیشتر می‌شود. خوشبختانه ویندوز عملیات نوشتن را با اندکی تاخیر آغاز می‌کند تا اگر هارد به طور اتفاقی جدا شد به اطلاعات آسیبی وارد نشود. اما اگر داده‌های مهمی روی هارد دارید و در زمان نامناسبی آن را از سیستم جدا کنید، ممکن است این اطلاعات از دست بروند.

قطع شدن ناگهانی اتصال هارد در مواقعی که کامپیوتر و نه هارد دیسک اکسترنال، از یک منبع تغذیه پشتیبان بهره می‌برد هم پیش می‌آید. در هر لحظه‌ای امکان دارد با نوسانات و قطعی برق روبه رو شوید، این نوسانات آنقدر زیاد هستند که می‌توانند هارد شما را خراب کنند. اگر یک منبع تغذیه پشتیبان داشته باشید، هنگام قطع برق در خوشبینانه‌ترین حالت ارتباط کامپیوتر به هارد قطع و با یک ارور مواجه می‌شوید یا احتمالا فایلی که در حال انتقالش بودید از بین می‌رود. بنابراین برای هاردهای اکسترنال خود هم از یک منبع تغذیه پشتیبان استفاده کنید.

عدم امکان بوت ویندوز از هارد اکسترنال

آخرین عیب هاردهای اکسترنال عدم امکان بوت ویندوز از طریق آن‌ها است. بعضی از هکرها موفق شدند راهی برای دور زدن این مشکل پیدا کنند اما با توجه به مشکلات احتمالی این روش، این کار عموما توصیه نمی‌شود. از طرف دیگر نحوه عملکرد سیستم نیز از حد انتظار پایین‌تر خواهد بود. با این وجود قبلا کاربرانی از طریق درایوهای USB ماشین‌های مجازی را بوت و از آن‌ها استفاده کرده‌اند و به نظر نمی‌رسد به مشکلی در این رابطه برخورده باشند. افزون بر این چنین کاری به کارمندان این امکان را می‌دهد تا در صورت نیاز ماشین مجازی را به خانه ببرند.

بک آپ و نرم افزارهای تهیه بک آپ برای هارد دیسک اکسترنال

هارد دیسک های اکسترنال بهترین انتخاب برای تهیه پشتیبان از فایل‌های کامپیوتر هستند، اما اگر فایل‌های اصلی خودتان را روی هارد همراه ذخیره می‌کنید، باید از آن هم بک آپ بگیرید. وقتی هارد به درگاه USB 3.0 و یا eSATA متصل می‌شود، سرعت انتقال اطلاعات مشابه یک هارد داخلی است، بنابراین می‌توانید پروسه بک آپ گیری را بدون اتلاف وقت انجام دهید. با این وجود بسیاری از کاربران به این دلیل که از نرم افزارهای بک آپ گیر خودکار استفاده نمی‌کنند، در اکثر مواقع کاملا بک آپ گرفتن را فراموش می‌کنند. هنگامی که از نرم افزارهای حرفه‌ایی مانند BackupChain که برای تهیه فایل‌های پشتیبان طراحی شده‌اند استفاده می‌کنید، نه تنها می‌توانید زمان تهیه بک آپ را مشخص کنید تا به طور خودکار این کار انجام شود، بلکه این نرم افزار تمامی فایل‌ها را به شکل تک تک ثبت می‌کند تا در صورتی که مشکلی پیش آمد، از وضعیت فایل‌ها آگاهی داشته باشید.

وفتی از هاردهای اکسترنال برای بک آپ گرفتن استفاده می‌کنید باید مراقب برخی مسائل هم باشید، زیرا برخی هاردها کار انتقال فایل را به شکل متناوبی قطع می‌کنند. علاوه بر این از کابل‌ها و در صورت نیاز از یک هاب USB با کیفیت استفاده کنید. همچنین برخی از کنترلرهای USB تحت فشار و بار زیاد عملکرد متزلزلی از خود نشان می‌دهند، از همین رو اگر با مشکلاتی در زمینه اتصال هارد مواجه شدید، شاید نیاز باشد قطعات را به شکل جداگانه تعویض کرده و مشکل را برطرف کنید.

ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد.
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)