ژاپنی‌ها کابوس انویدیا را متولد می‌کنند

ژاپنی‌ها کابوس انویدیا را متولد می‌کنند

ماسایوشی سان، بنیان‌گذار گروه ژاپنی سافت‌بنک (Softbank)، قصد دارد در پروژه‌ای مرموز به نام Project Izanagi تا ۱۰۰ میلیارد دلار برای تأسیس شرکتی تراشه‌ساز جمع‌آوری کند که هدفش رقابت با انویدیا در ساخت پردازنده‌های هوش مصنوعی است. سان این ابتکار را به‌عنوان کمک به توسعه‌‌ی هوش جامع مصنوعی (AGI) تصور می‌کند که به آینده‌ای منجر می‌شود که در آن، ربات‌ها از هوش انسانی پیشی می‌گیرند.

طبق گزارش بلومبرگ، Project Izanagi به‌دنبال همکاری با آرم است؛ شرکتی که معماری‌های پردازنده‌ها را طراحی می‌کند. بااین‌حال، هنوز مشخص نیست آیا پردازنده‌های هوش مصنوعی این شرکت براساس فناوری‌های آرم خواهند بود یا خیر.

ساخت شرکتی که بتواند با انویدیا رقابت کند، بسیار دشوار است. تیم سبز تعداد زیادی مهندس بااستعداد و سخت‌افزارهای بسیار قدرتمند و محبوب دارد و پلتفرم نرم‌افزاری CUDA آن نیز در بسیاری از محصولاتش استفاده می‌شود. ازاین‌رو، رقابت با برندی که بیش‌ از ۱۶ سال در حال تکامل بوده، واقعاً سخت است.

Project Izanagi بخشی از تمرکز گسترده‌تر سان بر هوش مصنوعی خودآگاه است که به‌اعتقاد او در دهه‌ی آینده محقق خواهد شد. سان به‌طور مداوم از استفاده از هوش مصنوعی حمایت می‌کند و باور دارد این فناوری به ایجاد دنیایی امن‌تر و سالم‌تر و شاد‌تر منجر می‌شود.

شوروشوق سان برای دستیابی به AGI بسیار زیاد است؛ البته باید توجه کنیم سرمایه‌گذاری‌های استارتاپی او قبلاً بارها با شکست‌ مواجه شده‌اند. سان با تأکید بر قابلیت‌های تحول‌آفرین AGI به گروهی از مشتریان سازمانی ژاپنی گفت از هوش مصنوعی استقبال کنند یا ریسک عقب‌ماندن از دیگران با بپذیرند.

سان در بخشی از صحبت‌هایش گفت: «هر متخصص هوش مصنوعی به‌دنبال AGI است؛ اما وقتی از آن‌ها درباره‌ی تعریف دقیق، عدد، زمان، قدرت محاسباتی و سطح هوشمندی AGI درمقایسه‌با هوش انسانی سؤال کنید، اکثرشان جوابی ندارند. ازنظر من، AGI می‌تواند تا ۱۰ سال دیگر به واقعیت بپیوندد.»

موقعیت مالی سافت‌بنک بسیار عالی است و طبق آمارها، این شرکت تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۳ (۱۰ دی ۱۴۰۲) حدود ۴۱ میلیارد دلار پول نقد دراختیار داشت. براساس گزارش‌ها سان برای بنیان‌گذاری رقیب انویدیا، ۳۰ میلیارد دلار ازطریق سافت‌بنک سرمایه‌گذاری خواهد کرد و ۷۰ میلیارد دلار باقی‌مانده احتمالاً از مؤسسه‌های خاورمیانه‌ تأمین خواهد شد.

ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد.
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)